Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41

Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41

Anda salah seorang calon peperiksaan Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41? Semakan jadual peperiksaan Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41 boleh dibuat di laman web rasmi SPA.

<Klik di sini untuk semak jadual peperiksaan Pegawai Penerangan Gred S41>

Buat pengetahuan pembaca sekalian, tugas Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41 adalah untuk merancang, melaksana, menyelaras dan menilai program-program pendidikan kesihatan dan menilai penggunaan media dan alat pandang dengar serta bertanggungjawab sepenuhnya ke atas penyelenggaraan bahagian β€˜non-print’ Pusat Pendidikan Kesihatan dan Komunikasi termasuk unit bergerak.

Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41

Apakah syarat pelantikan Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41?

Untuk menjadi seorang Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41, anda mestilah memenuhi kriteria-kriteria seperti yang dinyatakan di bawah:

Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; [ Gaji Permulaan : RM1,908.45 ] atau

  • Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa dengan kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; [ Gaji Permulaan : RM2,112.86 ] atau
  • Ijazah Sarjana Muda Sains Kemasyarakatan dengan kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; [ Gaji Permulaan : RM2,112.86 ] atau
  • Ijazah Sarjana Muda kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; [ Gaji Permulaan : RM2,112.86 ] dan
  • Lulus B.M. (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

[Keutamaan diberi kepada calon-calon yang mempunyai kelayakan dalam bidang Komunikasi Massa, Sains Kemasyarakatan, Sains Sosial dan Pembangunan Sumber Manusia bergantung kepada keperluan agensi].

===> KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN PANDUAN LENGKAP EXAM PEGAWAI PENERANGAN GRED S41

Apakah syarat kenaikan pangkat secara lantikan Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41?

Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41 yang sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Pegawai Penerangan adalah layak dipertimbang untuk KPSL ke jawatan Pegawai Penerangan Gred S41 tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:

  • mempunyai kelayakan di atas; atau
  • lulus Peperiksaan Khas; dan
  • berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

Berapa jumlah gaji dan jadual gaji seorang Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41?

Jadual Gaji Pegawai Penerangan Pelajaran Kesihatan Gred S41

Jadual Gaji Pegawai Penerangan Pelajaran Kesihatan Gred S41

 

Anda mahukan panduan lanjut mengenai peperiksaan Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41? Di sini saya kongsikan Panduan Lengkap Exam Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41 yang bakal berlangsung tidak lama lagi.

Semakin cepat anda dapatkannya, semakin banyak masa yang anda ada untuk ulang kaji peperiksaan Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41 tersebut. Maka makin cerah peluang untuk anda lulus.

Panduan tersebut boleh diperoleh melalui:

===> KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN PANDUAN LENGKAP EXAM PEGAWAI PENERANGAN (PELAJARAN KESIHATAN) GRED S41

Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan) Gred S41

Comments

  1. Reply

    • Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome. & GeekyCube.